TRAVLOPP

TRAVLOPP

Här kan ni läsa mer om några av Sveriges största travhändelser under året. Vi rekommenderar er att besöka så många som möjligt, trav är bäst på plats.

Elitloppshelgen pågår sista helgen i maj. Elitloppet är ett av världens största travlopp med försök och final samma dag. Det har körts sedan 1952 och avgörs alltid den sista söndagen i maj på Solvalla. Världens bästa hästar bjuds in för att göra upp i försök och final över sprinterdistansen 1609 meter.

SprinterMästaren är årets stora travhändelse i Halmstad. Sedan 1971 har loppet körts och är ett sprinterlopp, 1609 meter, för fyraåringar. Förlagan är det största loppet i USA för treåriga hästar, Hambletonian Stakes, som kördes för första gången redan 1926 och vanns av Guy McKinney.

Hugo Åbergs Memorial är ett travlopp för varmblod. Loppet är ett sprinterlopp över 1609 meter med autostart och körs sista tisdagen i juli varje år på Jägersro i Malmö. Loppet körs till minne av Hugo Åberg, som var byggmästare och en stor profil inom travsporten på Jägersro.